RadarOpus
LutraVison - Homeopathic software & Books

Behandeling

Chronische (lang bestaande) klachten / behandeling
Bij al langer bestaande klachten is het nodig in een eerste consult van één tot anderhalf uur dat ik zorgvuldig al uw klachten doorneem. Na analyse van alle informatie krijgt u het homeopathische geneesmiddel wat bij uw klachten past.
Het kan zijn dat ik na afloop uw klachten moet bestuderen en dat u pas enkele dagen later een homeopathisch voorschrift ontvangt.
Bij lichte klachten of bij acute klachten is vaak éen middel voldoende.
Bij zware aandoeningen zijn over het algemeen meerdere middelen nodig of dit middel zal langdurig gebruikt moeten worden.

Hoe lang duurt een behandeling
De mate van verbetering van de klachten en de duur van de behandeling hangt onder andere af van de aard van de klachten, uw vitaliteit en hoe u op het middel reageer.

Het kan zijn dat ik u slechts eenmalig iets voorschrijf waarna we de reactie moeten afwachten gedurende 3 tot 4 weken en bij een follow up consult zal worden bekeken hoe we verder gaan.
Maar doorgaans zal ik u een homeopathisch geneesmiddel voorschrijven in oplossing, waarna ik vraag dat u na ongeveer 10 dagen en dan weer na ongeveer 3 weken per email of telefoon rapporteert hoe het gaat. Afhankelijk daarvan wordt bepaald wanneer een vervolgconsult nodig is.

Acute klachten van eenvoudige aard
Bij klachten die duidelijk een acute aanleiding hebben, en maar kort bestaan, zal vaak een kort consult van 20 - 30 minuten volstaan.

Lang goed en weer een terugval
Als u in behandeling bent geweest en de behandeling is gestopt omdat u zich goed volde, maar na langere tijd komen de klachten gedeeltelijk weer terug, dan is het verstandig snel weer contact op te nemen. Het kan zijn dat pas na twee of drie keer de klachten echt definitief wegblijven.

Een voorbeeld: uw behandeling is klaar, de klachten waar u voor kwam zijn over.
Een jaar later krijgt u weer dezelfde klachten (terugval) of een heel andere klacht.
Neem dan a.u.b. contact met mij op.
Het is goed om op dat moment te overleggen of u weer hetzelfde of misschien een ander middel moet innemen, beter is om niet zelf te gaan experimenteren met een of meer homeopathische geneesmiddelen die u mogelijk nog in huis heeft van de vorige behandeling.